Çağrılı Konuşmacılar

Adrijana Višnjić- Jevtić, PhD

“Parenting Apps: Solution or Risk?”

Dr. Adrijana Višnjić-Jevtić, Zagreb Üniversitesi’nde doçent olarak görev yapmaktadır. Bilimsel ilgi alanları arasında erken çocukluk eğitimi, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve ailelerle iş birliği bulunmaktadır. Kendisi, 70’ten fazla bilimsel ve mesleki yayının yazarı olup ulusal ve uluslararası birçok konferansa katılım sağlamaktadır. Araştırma ekibi ve danışma kurulu üyesi olarak ulusal ve uluslararası bilimsel projelerde yer almaktadır.

Saygın uluslararası erken çocukluk gelişimi ve eğitimi dergilerinde hakemlik yapmakta ve editör kurullarında görev almaktadır. Hırvatistan ve dünya genelindeki uluslararası konferansların düzenleme ve bilim kurullarında üye olarak yer almaktadır. Ayrıca, North Üniversitesi (Hırvatistan) ve Maria Grzegorzewska Üniversitesi’nde (Polonya) misafir öğretim üyesi olarak dersler vermektedir. Adrijana, öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik “Krijesnice” Derneğinin ve Dünya Erken Çocukluk Eğitimi Örgütü’nün (OMEP) Hırvatistan Ulusal Komitesi’nin kurucusudur.

OMEP ve Avrupa Erken Çocukluk Eğitimi Araştırmaları Derneği (EECERA) üyesi olan Dr. Višnjić-Jevtić, şu anda OMEP’in Avrupa bölgesinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Anikó Varga Nagy, PhD

Anikó Varga Nagy

“Step Back. Re-think Children's Lives From Global to Local”

Dr. Anikó Varga Nagy, Debrecen Üniversitesi Çocuk ve Yetişkin Eğitimi Fakültesi’nde erken çocukluk öğretmenliği programında Erken Çocukluk Eğitimi alanında kıdemli öğretim üyesidir. Araştırma alanları, erken çocukluk eğitimi, karşılaştırmalı eğitim, eğitim tarihi ve Roman çocuklarının eğitimi üzerine yoğunlaşmaktadır.

Ayten Ahmedova, PhD

Ayten Ahmedova

“Çocuk Edebiyatında Folklor Motifleri”

Dr. Ayten Ahmedova, Azerbaycan Gence Devlet Üniversitesi’nde doçent olarak görev yapmaktadır. Azerbaycan Dili ve Edebiyatı lisans programını bitirdikten sonra, Edebiyat alanında yüksek lisans ve Azerbaycan Dili alanında doktorasını tamamlamıştır. Araştırma alanları arasında dil gelişimi ve Azerbaycan Dili ve yapısı yer almaktadır.

Doç. Dr. Özgür Bolat

Ayten Ahmedova

“Ödül ve Övgü Öğrencileri Neden Motive Etmez”

Doç. Dr. Özgür BOLAT, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Fulbright ve Türk Eğitim Vakfı bursu ile Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı. Türkiye’ye dönüşünde Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl öğretim görevliliği yaptı. Doktora derecesini Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden aldı. 2007-2008 yılını MIT Sloan School of Management’ta liderlik alanında doktora dersleri alarak ve araştırma yaparak geçirdi. 2007 yılında Yeni Zelanda’da yapılan uluslararası bir konferansta ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülünü aldı. Özgür Bolat, şu anda kurmuş olduğu Anne Baba Okulunda ve ÖğretmeM Akademisinde eğitimler vermektedir. Aynı zamanda Parentwiser mobil uygulaması ile de ülkemize kişiye özgü Çocuk Yetiştirme Rehberini kazandırmıştır. Geliştirmiş olduğu Yetenek Yönetimi Envanteri ile çocukların ve yetişkinlerin kişisel eğilimlerini keşfetmektedir. Envanteri bugüne kadar 25.000 kişi doldurmuştur. Hürriyet Gazetesi’nde 12 yıl köşe yazarlığı yapmış olan Özgür Bolat, şu anda NTV’de Anne Baba Okulu Programını hazırlayıp sunmaktadır. Özgür Bolat, çok sayıda sosyal sorumluluk projeleri yapmaktadır. Dove Özgüven Projesini, Google Dijital Ebeveynlik Projesini, Youtube Kids Projesini, Banvit Akıllı Çocuk Sofrası Projesini, Sudakrem Güvenli Bağlanma Projesini ve Hepsiburada Mutlu Aile Akademisi Projesini yürütmektedir. Beni Ödülle Cezalandırma, Beni Övgüyle Utandırma, Sorularla Büyüyoruz, Ters Yüz Öğrenme ve Eğitimin Özü adlı beş kitabı bulunmaktadır. Türk Eğitim Vakfında, TEMA'da ve Boğaziçi Mezunlar Derneği'nde yönetim kurulu üyesidir.

Prof. Dr. İsmihan ARTAN

Ayten Ahmedova

“İhmali İhmal Etme; Çocuklukta Duygusal İhmal”

TED Ankara Kolejinden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünü bitirdi. 1985 yılında aynı bölüme araştırma görevlisi olarak girdi. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. 1994 yılında H. Ü. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü’nde yardımcı doçent, 1996 yılında doçent ünvanı aldı. 2004 yılında profesörlüğe atanan Artan, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü çatısı altında farklı zamanlarda yüksekokul müdür yardımcılığı, anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğü görevlerini yürüttü. Halen Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi olarak 0-18 yaş grubu çocuklar, aileleri ve ilgili profesyonellerle çalışmalarına devam etmektedir. Kurucuları arasında olduğu Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Mezunları Derneği’nde farklı dönemlerde yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2018 yılından bu yana başkan yardımcısı olarak görevini yürütmektedir. Mesleki bilgi ve deneyimlerini farklı STKlar bünyesinde özellikle çocuklar ve aileler için kullanmaktan mutluluk duymaktadır. “Hayatta tüm okuduklarım ve yazdıklarımdan daha fazlasını öğrendiğim iki kişi var: Kızım ve oğlum” demektedir. Yakın zamanda bu kişilere çok özel biri daha eklenmiştir. Torunu Yıldız Ada Özoran.

Not: Konuşmaların Türkçe tercümesini dinlemek isteyen katılımcılarımızın yanlarında kulaklık getirmesi rica olunur. Kongre sosyal medya kanalından canlı olarak Türkçe’ye çeviri gerçekleştirilecektir.